Slide

Impact and contrast in Renovation

Modern new lofty kitchen, living and outdoor entertaining spaces are tied to the character of the original home while dramatising city views

Operable glazing and clerestory windows draw northern light

This alteration and addition brings space, light and framed views into the home of this couple and their growing family in Perth.

The couple had lived in the house for several years before engaging Dalecki Design and wanted to keep the well-utilised private spaces at the front of the original house intact, while creating new, open-plan living and entertaining spaces at the back of the house, capitalising on city views.

The front rooms of the homes – mainly

The bold, modern forms of the new kitchen,

Poorly oriented living spaces were given a strategic overhaul with mindfully placed openings bringing light and moments for engagement into the new-build areas.

The bold, modern forms of the new kitchen, living and outdoor entertaining spaces signify a change in the use and experience of this portion of the house, but are tied to the character of the original home and surrounding neighbourhood in the application of materials, such as face brick and brise soleil walls.

The new al fresco rear deck complete with

Increasing engagement with external spaces creates a sense of anticipation moving through the house, leading to the moment of reveal of captivating city views upon entering the new, lofty and light-filled living space.

Operable glazing and clerestory windows draw northern light and natural air flow into the entertaining space.

Floor-to-ceiling glazing provides a visual connection to the outdoor entertaining area and city views, further emphasising the sense of space and connection to exterior spaces.

Credit list

Renovating/addition designer
Energy assessment
Northern Aspect Energy Consultants
Awards
Trends International Design Awards (TIDA) Homes – Runner Up
Engineer
Prompt Engineering
Stylist
Matt Biocich

Designed by: Dalecki Design

Story by: Trendsideas

Photography by: Dion Robeson